Op zoek naar een nieuwe racefiets helm voor heren? Maar kom je er nog niet helemaal uit? Of laat je je graag nog meer informeren?

Dan ben je hier op het juiste adres!

In deze blog gaan wij de 8 beste fietshelmen voor heren stuk voor stuk behandelen. Deze keuze is gemaakt op basis van eigen ervaringen. Die ervaringen zijn ingezet om tot deze lijst van 8 helmen te komen.

De racefiets helm heren, waar moet je op letten?

Voordat we overgaan naar de lijst van de 8 beste helmen, is het allereerst belangrijk om goed op een aantal zaken te letten.

Allereerst, is het belangrijk om duidelijk te hebben of je gaat voor een aerodynamische helm of een allround fietshelm. De allround fietshelm is beter geschikt voor in de zomer, mede door ventilatie dankzij verschillende luchtgaten. Daarnaast is deze helm ook in de winter uitstekend te gebruiken. De aerodynamische helm is voor de echte snelheidsfreaks of wedstrijdrenners. Hiermee haal je de maximale prestaties uit jouw fietsritten.

Tweede onderdeel, en nog veel belangrijker, zijn de veiligheidsaspecten van de verschillende helmen. Vaak geldt dat de duurdere helmen ook over de meest geavanceerde/ nieuwe veiligheidsfuncties beschikken. Gelukkig staan alle helmen in deze lijst bekend om hun juiste veiligheidseigenschappen, geen zorgen dus.

Verder is de pasvorm ook een functie waar je goed op zult moeten letten bij het aanschaffen van een nieuwe racefiets helm. De helm moet natuurlijk fijn zitten, je rijdt er tenslotte duizenden kilometers mee. Daarnaast is een juiste pasvorm ook belangrijk voor de veiligheid. Een te ruime of te krappe helm kan zorgen dat de veiligheidsfuncties niet dermate van kracht zijn, zoals hoort bij een juiste pasvorm.

Lazer Genesis

De helm gebruikt door Wout van Aert, Team Jumbo-Visma, team Pauwels Sauzen-Bingoal en de vrouwenploeg van Jumbo-Visma. Een duidelijk teken van kwaliteit van de Lazer Genesis helm. Maar niet alleen dat zorgt ervoor dat deze helm hoog in ons lijstje staat. De fijne pasvorm, het nieuwe veiligheidssysteem genaamd MIPS, het crash vervanging programma en de custom mogelijkheden zorgen voor veel bonuspunten.

Verder is deze helm ook de lichtste helm ooit door Lazer gemaakt. Met slechts een gewicht van 220 gram. ‘Vergeet niet dat de helm op je hoofd zit’ staat dan ook op de website van Lazer vermeldt.

ABUS Gamechanger 

Misschien heb je sloten van het merk ABUS al eens in je handen gehad, bijvoorbeeld op de middelbare school toen je kluis op slot gezet moest worden. Maar ABUS maakt meer dan alleen sloten. Het heeft ook aerodynamische helmen. De ABUS gamechanger is een van de vlaggenstok dragers van het Duitse merk. Deze helm wordt dan ook ingezet door de mannen van Movistar met Alejando Valverde als groot boegbeeld. Maar ook het Belgische Alpecin-Fenix met Mathieu van der Poel als vaandeldrager rijdt met de helmen van het Duitse merk.

Voordeel van de Abus gamechanger fietshelm is de relatieve betaalbaarheid ten opzichte van de Lazer Genisis. Bij de juiste aanbieders al voor net even meer dan 150,- euro.

Genoeg plannen dus. Wij gaan ons uiterste best doen om er in 2021 opnieuw een top jaar van te maken!

Kask Protone

Opnieuw een racefiets helm voor heren die ook gebruikt wordt door echte heren. De mannen van team Ineos rijden namelijk met de Kask protone fietshelm. Een helm met een perfecte combinatie van Aerodynamica en ventilatie. Niet voor niets dat de afgelopen Tour de France winnaars met deze helm zegevierden.

Het gewicht van de helm is net als Lazer, 220 gram. De prijs van de helm ligt ongeveer rond de 199,- euro. Een leuke toevoeging voor eigenaren van dit type helm.

Specialized Evade

Nog zo’n topmerk in het lijstje van racefiets helmen voor heren. Specialized.  Het merk beschikt dan ook over verschillende top helmen. In deze blog hebben wij gekozen voor de Evade helm. Dit is ook de helm waarmee je Peter Sagan over Kasseien ziet dokkeren in het voorjaar en in de groene trui ziet vlammen tijdens de Tour de France.

Het uiterlijk en de kwaliteit van deze helm zijn super. Toch een lichtelijk puntje van kritiek. De prijs van deze helm bedraagt namelijk 299,- euro.

Giro Aether

Super looks en een garantie voor veel veiligheid (opnieuw het MIPS systeem). Dat bied Giro met de Giro Aether racefiets helm voor heren. Natuurlijk, zou je bijna zeggen, wordt ook deze helm gedragen door een aantal professionele wielerploegen. Dimension Data en Groupama FDJ hebben de eer om met deze helm te rijden. Dat is niet voor niets natuurlijk.

De prijs voor deze helm ligt op zo’n 229,- euro. Het gewicht ligt iets hoger dan bij eerder vermeldde helmen. Dat ligt op 270 gram.

POC Ventral air

Een vreemde naam, maar dat is de helm zeker niet POC. Een uitstekende combinatie tussen aerodynamica en ventilatie, dat is wat de POC Ventral air fietshelm biedt. De renners van EF Education First drapac rijden dan ook maar al te graag met deze helm rondt. En dat begrijpen wij. De helm voelt stevig aan en met het SPIN-systeem (zorgt voor drukverdeling bij eventuele impact) kun je veilig de weg op.

De prijs van de POC-fietshelm ligt op 199,- euro. Nadeel is dat er weinig opties zijn in kleur. Het is zwart, wit of rood. Maar dat maakt dit des te meer een racefiets helm voor heren, toch?

BELL Z20 Aero MIPS

Tring, tring, tring. Flauw grapje. Het gaat hier om BELL met dubbel L. Het merk dat zijn oorsprong dankt aan de Amerikaanse plaats California is al opgericht sinds de jaren 50. Het kent een lange historie dus. De helm beschikt met het, door meerdere merken gebruikte, MIPS-veiligheidssysteem. Extraatje bij de BELL Z20 helm is dat de padding antibacterieel is en daarmee nare geurtjes voorkomt, net zo fijn 🙂

Prijs ligt tussen de 169,- en 229,- euro. Het nadeel is de iets mindere ventilatie (vooral met erg warm weer) ten opzichte van andere aero helmen als de Kask of POC.

MET Trenta MIPS

De laatste helm in onze lijst en opnieuw een fietshelm met het veiligheidssysteem van MIPS. MET heeft een door hun ontwikkelingen de helm 20% dunner kunnen maken, daarmee lichter maar de veiligheid kunnen behouden. De MET Trenta Mips racefiets helm voor heren is verder ideaal in warme zomerse omstandigheden dankzij de ventilatieopeningen die in de helm verwerkt zijn.

Prijs van de helm ligt op zo’n 229,- euro. Net als de andere kwaliteitshelmen in deze blog, hoog, maar niet heel gek.

Conclusie racefiets helm heren

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er voldoende opties wanneer je op zoek bent naar een nieuwe fietshelm. Ik hoop dat je middels deze blog een beter beeld hebt gekregen van de verschillende opties die beschikbaar zijn.

Omdat we in deze blog de 8 beste fietshelmen hebben willen behandelen zijn de helmen ook wat hoger geprijsd, maar geloof ons, voor deze prijs ontvang je ook kwaliteit. Dit merk je.

Mocht je nog specifieke vragen hebben naar aanleiding van deze blog, dan horen wij dat graag. Het delen van de blog, met famillie of vrienden wordt gewaardeerd.

Alvast veel fietsplezier en veiligheid toegewenst!

Het uiterlijk en de kwaliteit van deze helm zijn super. Toch een lichtelijk puntje van kritiek. De prijs van deze helm bedraagt namelijk 299,- euro.

Dit artikel delen
Wrap My Bike
[]