Crankstel bescherming – Nooit meer last van een beschadigd crankstel

Je herkent het vast wel, de beschadigde crankstel armen. De linkerzijde, maar met name de rechterzijde van het crankstel is een gevoelig punt als het om beschadigingen op je racefiets/ mountainbike gaat. Je schoenen komen tijdens een fietsrit tenslotte duizenden keren langs je crankstel. Een paar botsingen tegen het crankstel kunnen al voldoende zijn om je crank te beschadigen. Altijd erg zonde van de uitstraling van je crank.

Maar gelukkig is de oplossing daar, crankstel bescherming!

Crankstel bescherming skins

En nee, dan hebben wij het niet over eenvoudige stickertjes om op je crankstel te plakken of een ander eenvoudig stukje folie. Nee, dan hebben wij het over een oplossing op maat, maar wel toegankelijk voor iedereen.

Wat dat is? Een crankstel bescherming skin!

Na het succes met de Wahooskins (skins om je Wahoo fietscomputer te personaliseren) en de KICKR STICKRS (om je fietstrainer te personaliseren) hebben wij nu crankstel skins ontwikkeld. Waarom? Uit eigen ergernis aan die altijd beschadigde crankstellen. Erg zonde voor de uitstraling van de fiets en bovendien een behoorlijke devaluatie van de nieuwwaarde van het crankstel.

Dat moest anders kunnen dachten wij.

Maanden zijn voorbijgegaan met het testen van folies, het uitwerken van de verschillende skins, het perfectioneren daarvan en alles daaromheen. Maar nu halverwege januari is bijna alles gereed om gelanceerd te worden. Voor de Shimano crankstellen in ieder geval. Eind januari is het hiervan de bedoeling om de eerste skins te lanceren.

Uitbreidingen van het idee

Waar het uitgangspunt in eerste instantie bescherming voor de crankstellen was is dit idee inmiddels verder uitgebreid. Want waarom zou je het crankstel dan ook niet direct mooi zwart maken (vinden wij zelf vaak het mooiste staan bij de fietsen). Of sterker nog, een mooi matchend printje bij je fiets zou nog toffer zijn.

Zo is het oorspronkelijke idee/ frustratie uitgebreid naar een idee om je crankstel, naast bescherming te bieden, ook te personaliseren.

Verdere uitbreidingen

Om dan het plaatje compleet te maken zijn de tandbladen daar ook bij gekomen. Zo kan het crankstel een nog beter geheel worden om matchend te krijgen bij de fietsen. En…. Blijven je tandbladen ook langer nieuw waardoor die dus beter hun waarde blijven behouden.

Skins, wat bedoelen jullie daarmee?

Het, op maat gesneden, materiaal is een Vinyl/PPF (bescherming)folie. Zeer dun waardoor je nauwelijks gewicht toevoegt, maar wel voldoende sterk om bescherming te kunnen bieden. Daarom wordt dit ook wel skin of huid genoemd.

Voor ieder type crankstel, met daarbij de variërende maten, hebben wij alles dusdanig uitgewerkt dat je de folie eenvoudig zelf kunt aanbrengen. Je ontvangt dus de voorgesneden skin, met toebehoren en instructies, waardoor je zelf niet handig hoeft te zijn om het crankstel te ‘wrappen’.

Al enthousiast?

Vanaf eind januari 2021 komen onze crankstel skins online. In eerste instantie voor S105, Ultegra en Dura-ace.

Houd onze sociale media-kanalen vooral in de gaten, of je schrijf je in op onze E-mail. Dan ben je als allereerste op de hoogte.

Dit artikel delen
Wrap My Bike
[]