Top 10 fietshandschoenen voor het wielrennen in de winter

Fietshandschoenen voor het wielrennen in de winter, ze zijn essentieel voor iedere sportieve fietser in Nederland. Sturen, remmen, schakelen, eten en drinken. Eigenlijk gebeurd alles op je racefiets met je handen. Koude of zelfs gevoelloze handen is het laatste dat je wilt. Warme handschoenen voor het wielrennen in de winter is daarom geen luxe maar noodzaak. In deze blog kom je onze 10 favoriete fietshandschoenen tegen om de winter goed mee door te komen.

Fietshandschoenen voor wielrennen in de winter

Niets is er persoonlijker gebonden dan hetgeen hoe mensen fietskleding ervaren. De een vindt een bepaald type fietsbroek heerlijk waar de ander er totaal niet voor geschikt is. Dit geldt ook voor fietshandschoenen, wat bevestigd wordt door alle uiteenlopende reviews op het internet. Waar de een heerlijk warme handen blijft houden van een handschoen, vriezen de vingers er bij de ander bijna vanaf. Houdt er dus rekening mee dat de resultaten uit onze test niet voor jou hoeven te gelden.

Natuurlijk bestaan er ook een aantal onderdelen welke wel meetbaar zijn. Denk aan de mate van waterdichtheid, pasvorm, gebruik van materialen en dikte van de fietshandschoenen. Om een zo algemeen mogelijk beeld van de werkelijkheid te vormen, zijn de reviews ook meegenomen om deze top 10 te vormen. Als laatste heeft de prijs/ kwaliteit verhouding ook nog zijn weerslag in de resultaten.

1. RH+ soft shell

Voor 49,95, – euro koop je onze nummer 1 uit de test. Deze medium dikke handschoenen zullen jou dan ook hoogstwaarschijnlijk net zo gelukkig maken als ons. Heel goed waterbestendig, wat ook niet zomaar naar binnen loopt via je polsen door klittenband sluiting. Bovendien kun je er je handen goed in bewegen, het beperkt dus niet in je bewegingsvrijheid. De zachte voering van binnen voelt fijn aan. De siliconen prints aan de binnenzijde van de handschoenen zijn ook goed bedacht. Zo blijf je goed het contact behouden met het stuur. Kortom, er valt weinig aan te merken op deze fietshandschoenen.

2. AGU Neoprene light essential

Als sponsor/ partner van een van de beste wielerploegen van de wereld heb je sowieso al een kleine voorsprong. De feedback van de beste coureurs van de wereld is natuurlijk goud waard. Dat moet dan ook wel tot goede handschoenen voor het wielrennen in de winter zorgen zou je zeggen. Nou, de mannen en vrouwen bij AGU hebben goed geluisterd! Want fijne handschoenen zijn dit zeker. Voor échte vrieskou zijn deze handschoenen niet optimaal geschikt is mijn gevoel (is niet aangetroffen gedurende test). Maar tot het vriespunt houden deze dunne neopreen handschoenen je handen wel warm. De waterbestendigheid is iets minder dan de RH+. De prijs daarentegen ook, voor 40,- euro kun je al beschikken over deze handschoenen die het wielrennen in de winter zeer aangenaam maken.

3. GripGrab Windster

Er bestaan heel wat merken die verschillende types handschoenen voor het fietsen in de winter hebben uitgebracht. Neem GripGrab bijvoorbeeld, alleen zij beschikken al over zo’n 6 verschillende varianten. Wij hebben gekozen voor de GripGrab Windster. Goed betaalbaar en een zeer fijne kwaliteit. GripGrab zelf noemt dit hun allround variant van de fietshandschoen. Zelf ben ik het daar niet helemaal mee eens. Boven de 5 graden beginnen je handen toch wel behoorlijk te zweten. En handschoen die het best tot hun recht komen rondom het vriespunt vind ik toch echt winter handschoenen.

De water bestendigheid, winddichtheid en mate isolatie zijn allemaal keurig op orde. Daarnaast kun je ook nog gebruik blijven maken van het touchscreen op jouw fietscomputer, wel net zo fijn.

4. Roeckl Rocca gtx

Door Fiets magazine als beste uit de test gekomen bij hun ‘handschoenen voor wielrennen in de winter test’. Bij ons een keurige nummer 4. En ja, de kwaliteit van de handschoen is wellicht beter dan de vorige 3 fietshandschoenen. Met name omdat het op alle punten top scoort. Ook de extra lange sluiting, welke zorgt voor altijd warme polsen, is erg fijn. Waarom staat deze handschoen dan niet op nummer 1? Nou, voor een prijs van 90, – euro mag je dit ook verwachten. Dit is namelijk meer dan het dubbele van de AGU-handschoen. De handschoen is daarnaast ook erg stevig en beperkt wel in de bewegingsvrijheid van je handen. Voor ons de twee redenen om hem op plaats 4 neer te zetten. Hecht jij minder waarde aan de hogere prijs? Dan is dit vast en zeker een aanrader, welke qua prestaties wel op nummer 1 staat.

5. Castelli Estremo

Castelli heeft een reputatie hoog te houden als het gaat om kwalitatieve fietskleding. Je weet tenslotte vaak waar je aan toe bent bij het Italiaanse merk. Topkwaliteit voor een stevige prijs. En wij kunnen bevestigen ook als het om handschoenen voor wielrennen in de winter gaat kun je vertrouwen op de Italianen. Want fijn zijn de Castelli Estremo’s zeker. Gemaakt van een zogenaamde winddicht Windstopper X-Fast stof. Voorzien van een, heerlijk zittende, fleece voering ter bescherming van de kou. De voorgebogen constructie zorgt ervoor dat je handen direct goed om je stuur heen vormen. Door ons als erg prettig ervaren.

En dan de prijs, deze ligt op 100,- euro en is daarmee aan de stevige kant. Daarmee het meest interessant voor de fanatieke fietsers onder ons.

6. Spatzwear thermoz

Fijn, dat zijn deze extra lange winter handschoenen van het Engelse Spatzwear. Waarom de lengte belangrijk is? Omdat daardoor ook je polsen lekker warm blijven. Bij fietshandschoenen waarvan de lengte te kort is krijg je vaak dat bij de overgang van het jasje naar de handschoenen een spleet. Dat is bij deze handschoenen dus niet aan de hand. Een mooie extra bij deze handschoenen voor het wielrennen in de winter, is de bijgeleverde windstopper. Die kun je als extra laag nog eens over de handschoenen aanbrengen. Dit maakt de handschoenen nog breder inzetbaar.

Een andere fijne extra is het spleetje bij de rechterwijsvinger. Hierdoor kun je het touchscreen van de navigatie goed blijven bedienen. De prijs ligt op 79,99 pond. Even minder als 90, – euro.

7. Sportful Fiandre

Net als AGU en Castelli beschikt ook Sportful over de feedback van s’werelds beste wielrenners. Dat zijn namelijk de profs van Bora-Hansgrohe met onder andere Peter Sagan. Goedkoop zijn deze handschoenen niet, kwaliteit ontvang je wel. De handschoenen zijn strak afgewerkt met een fijne rits welke het aan- en uit trekken vergemakkelijkt. Dik zijn de handschoenen niet, wat zorgt dat je handen er goed mee kunt bewegen. Ondanks de dikte zorgt de Polartec-stof ervoor dat je handen goed warm blijven. Vooruitstrevend en mooi om te ervaren dat het al zo kan. Het prijskaartje is 94,99,- euro en daarmee aan de hoge kant in vergelijking met de concurrentie.

8. Specialized Element

Waar bovengenoemde fietshandschoenen allemaal behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn, doen we voor mijn gevoel nu een klein treetje naar beneden. Deze Specialized Element fietshandschoenen zullen je handen zeker warm houden. Toch ligt het niveau van afwerking voor mijn gevoel net ietsje lager. Door de dikte van de handschoenen heb je bijvoorbeeld net even minder bewegingsvrijheid. Ook de grip op je stuur had beter gekund. Wind- en waterproof zijn de handschoenen wel degelijk. De prijs is net geen 55,- euro. Daarmee dan wel weer scherper als veel van zijn andere concurrenten.

9. Bontrager Velocis

Bauke Mollema heeft het voorrecht om met deze handschoenen van Bontrager te mogen fietsen. Eigenlijk kan ik hier heel kort over zijn, gewoon goede fietshandschoenen. Handig is het klipje waardoor je de handschoenen aan elkaar kunt linken. Zo kom je nooit voor het probleem dat je 1 handschoen kwijt bent, vlak voor vertrek. Voor 69,99,- euro zijn de handschoenen van jou.

10. Sealskinz

180,- euro, dat kosten deze fietshandschoenen van Sealskinz. Maar, over iets unieks beschik je dan wel. De handschoenen beschikken namelijk over een verwarmingselement op accu. De drielaagse constructie van de handschoenen zorgen ervoor dat deze handschoenen goed waterdicht zijn. Enige is dat mijn handen in ieder geval niet erg gemakkelijk hun warmte kwijt konden raken. Van binnen ontstond er dus wel vocht van het zweet. Het verwarmingselement gaat 5 uur mee. Zodra je deze aan zet voel je duidelijk de warmte die ervan afstraalt. Je went alleen ook snel aan dit gevoel waardoor het, zeker aan de vingertoppen weinig zin heeft op den duur.

De fietshandschoenen zijn top, maar de extra prijs voor de batterijen is aan de stevige kant naar mijn idee.

Conclusie: de beste fietshandschoen voor fietsen in de winter

10 kwalitatieve fietshandschoenen die uitstekend tot zijn recht komen voor het wielrennen in de winter. Met name de handschoenen binnen de top 7 liggen heel dicht bij elkaar voor mijn gevoel. Voor het samenstellen hiervan gaf de prijs wel degelijk een belangrijke doorslag. Zoals in het begin al aangegeven is het vooral belangrijk om te kijken waar jij zelf de meeste waarde aan hecht. Bijvoorbeeld of een handschoenen dik moet zijn, waardoor je vaak minder bewegingsvrijheid hebt. Of juist dun moet zijn.

In ieder geval succes bij het maken van keuze, hopelijk valt het deze winter mee met de kou.

Dit artikel delen
Wrap My Bike
[]